Achită on-line prin card bancar și ai pe loc o reducere de 5%
Program: Luni-Vineri 08:00 - 16:30
Livrăm în U.E. și în U.K.
Livrăm în 24 de ore
Achită on-line prin card bancar și ai pe loc o reducere de 5%
Program: Luni-Vineri 08:00 - 16:30
Livrăm în U.E. și în U.K.
Expediem în 24 de ore.

Cardio vascular

Arterele, venele și capilarele care alcătuiesc sistemul vascular nu sunt simple conducte fără viață. În plus, sângele nu este pur și simplu un fluid care curge prin ele. Toate acestea sunt țesuturi vii, dinamice, care necesită îngrijire și atenție.

Este de la sine inteles…

că baza vaselor de sânge sănătoase și a circulației robuste consta intr-o dietă bună, cu accent pe alimentele care îmbunătățesc fluxul sanguin , exerciții fizice regulate, menținerea greutății și un stil de viață sănătos. Se recomandă suplimente precum multivitamine, Q10 Mega, magneziu și L-carnitină.

Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat de sistemul cardiovascular si de problemele circulatorii – care cresc riscul nu numai de boli de inimă și accident vascular cerebral , ci și de demență vasculară, și multe altele – trebuie să faceți un pas mai departe și să luați în considerare un mix de vitamine pentru circulatia sangelui.

Principalele cauze ale circulatiei sanguine deficitare:

Leziuni endoteliale: Endoteliul vascular este un strat subțire de celule care căptușesc suprafețele interioare ale vaselor de sânge. Celulele endoteliale produc oxid nitric (NO), un vasodilatator care declanșează dilatarea și lărgirea arterelor pentru un flux sanguin mai bun și scăderea tensiunii arteriale. Deteriorarea endoteliului este primul pas către ateroscleroză , care îngustează și rigidizează vasele de sânge și reduce fluxul de sânge.

Sângele si Inflamația: circulația bună depinde de sângele subțire, fluid, care se mișcă rapid prin vene. Sângele mai gros poate forma cheaguri care încetinesc și pot bloca circulația.

Acizii grași Omega-3 sunt esențiali

Unul dintre cele mai bune suplimente pentru circulație este acizii grași omega-3 . Aceste grăsimi esențiale – de care puțini americani se satură în dieta lor – abordează câteva aspecte cheie ale fluxului sanguin.

S-a demonstrat că Omega-3:

 • Reduce inflamatia, protejează endoteliul și menține vasele de sânge sănătoase.
 • Descurajeaza trombocitele să se lipească și să formeze cheaguri, astfel încât sângele ramane subțire si fluid.
 • Joacă un rol în dilatarea și expansiunea arterelor pentru un flux sanguin mai bun și scăderea tensiunii arteriale.
 • Ajută la stabilizarea plăcii arteriale.

Cercetătorii de la Universitatea din New Mexico au efectuat o meta-analiză a studiilor privind efectele acizilor grași omega-3 la pacienții cu factori de risc cardiovascular. Ei au descoperit că în 16 dintre cele 17 studii clinice care au implicat persoane supraponderale, și/sau cu lipide din sânge sau cu sindrom metabolic, omega-3 au îmbunătățit dilatația de flux (FMD), un test care evaluează dilatarea arterelor și endoteliul.

Antioxidanții reduc stresul oxidativ și inflamația

Stresul oxidativ și inflamația merg mână în mână. Când producția de radicali liberi depășește capacitatea organismului de a-i neutraliza cu antioxidanți, aveți stres oxidativ, care dăunează foarte mult celulelor și țesuturilor.

Sistemul imunitar răspunde prin inițierea unui răspuns inflamator care poate duce la inflamație cronică.

De aceea, antioxidanții precum extractele de plante bogate în polifenoli și vitamina C sunt buni pentru circulație. Prin reducerea stresului oxidativ din endoteliu, ele ajută, de asemenea, la reducerea inflamației.

Cei mai buni antioxidanți pentru sănătatea circulatorie includ:

Turmericul/curcumina este recunoscut pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare ale naturii. De asemenea, reduce agregarea trombocitelor și promovează eliberarea de NO, făcându-l excelent pentru fluxul sanguin. Absorbția turmericului este notoriu de slabă, așa că asigurați-vă că obțineți un produs cu biodisponibilitate îmbunătățită.

Resveratrolul este unul dintre cei mai bine studiati fitonutrienți. Pe lângă combaterea stresului oxidativ și a inflamației din vasele de sânge, îmbunătățește și fluxul sanguin și reduce coagularea excesivă.

Vitamina C este un superstar. Întărește arterele prin creșterea producției de colagen, o componentă structurală a pereților vaselor de sânge. De asemenea, inhibă oxidarea colesterolului LDL, care este implicat în formarea plăcii. În plus, protejează endoteliul.

Extractul din semințe de struguri și Pycnogenol sunt surse bogate de procianidine, care sunt cunoscute pentru beneficiile lor excepționale pentru sănătate. Atât Pycnogenol, cât și extractul de semințe de struguri ajută la îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge și la îmbunătățirea circulației.

Suplimentele care conțin usturoi , ghimbir, ardei cayenne și extracte concentrate de suc de roșii, pepene galben și sfeclă , ajută, de asemenea, la îmbunătățirea circulației prin efectele lor pozitive asupra vaselor de sânge și a fluidității sângelui.

Vitamina K2 pentru circulație

S-ar putea să cunoști vitamina K drept „vitamina de coagulare”. Dar există o formă a acestei vitamine solubile în grăsimi, vitamina K2, care are beneficii excepționale pentru circulație. Se adresează calcificării arteriale, care este acumularea de depozite de calciu în artere. Acest lucru este important deoarece depozitele de calciu fac arterele mai groase și mai rigide, împiedicând fluxul sanguin.

Vitamina K2 activează proteinele care se leagă de calciu și îl fixeaza în oase, stopand calcifierea arterelor.

Acest lucru vă ajută să vă mențineți vasele de sânge flexibile și deschise pentru o mai bună circulație. Studiile au arătat că un aport consistent de vitamina K2 este legat nu numai de reducerea calcificării arteriale, ci și de un risc mai scăzut de deces din cauza bolilor cardiovasculare. În plus, vitamina K2 a demonstrat beneficii pentru sănătatea creierului și metabolismul zahărului din sânge.

Vitaminele B protejează împotriva nivelului ridicat de homocisteină

Homocisteina este un produs secundar al metabolismului proteinelor care este rapid transformat în alți aminoacizi – atâta timp cât aveți aprovizionare adecvată de folat, vitamina B6 și vitamina B12 . Dacă aveți deficit în aceste vitamine din complexul B, homocisteina poate ajunge la niveluri toxice. Homocisteina crescută dăunează endoteliului și este asociată cu un risc crescut de ateroscleroză, cheaguri de sânge, boli coronariene și alte probleme cardiovasculare. Este, de asemenea, un factor de risc pentru accident vascular cerebral și demență.

Există o variantă genetică destul de comună (MTHFR) care reduce metabolismul acidului folic în organism, așa că este o idee bună să vă testați nivelul de homocisteină. Dacă este mare, poate fi indicat suplimentar acid folic, B6 și B12. Un nivel ideal de homocisteină este de 7-10 umol/L.

Nattokinaza ajută la prevenirea coagulării excesive

Nattokinaza este o enzimă obtinuta din boabe fermentate de soia,  care are capacitate dovedită de a îmbunătăți fluxul sanguin.

Nattokinaza ajută la descompunerea fibrinei, un agent natural de coagulare care poate provoca îngroșarea anormală a sângelui. De asemenea, descurajează agregarea trombocitelor și formarea de cheaguri de sânge.

Rezultatul este un sânge mai subțire, mai puține cheaguri de sânge și o circulație mai bună. Studiile sugerează că nattokinaza este, de asemenea, un supliment util pentru reducerea tensiunii arteriale.

Afișez 1 - 12 din 22 de rezultate

Filtre
  NATTOKINAZA SERRAPEPTAZA – antitrombotic natural si drenor sinusal
  Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site sunteți de acord cu Politica de confidențialitate.
  Citește mai mult
  Sari la conținut