Pe termen lung, eliberarea hormonilor de stres deregleaza sistemul nervos din cauza stresului oxidativ. Stresul oxidativ joacă un rol important in imbatranirea creierului,aparitia bolilor neurodegenerative și alte afectiuni adverse conexe. Semnele dereglarii sistemului nervos cuprind: dureri de cap, ameteli, depresie sau anxietate, iritabilitate, neliniste, lipsa de motivatie, probleme de somn, griji constante, probleme cu memoria sau concentrarea, luarea unor decizii gresite.

Stresul cronic si anxietatea pot deteriora creierul si cresc riscul de tulburari psihiatrice majore. Putem controla stresul cu ajutorul unor vitamine si suplimente naturale calmante, cu rol neuroprotector, neuroregenerator si nootropic.

Imbatranirea, leziunile (traumele) la nivelul capului si maduvei spinarii, probleme congenitale, de sanatate mintala (stresul, tulburari de anxietate, depresie sau psihoza), expunerea la toxine (monoxid de carbon, arsenic sau plumb) pot slabi sistemul nervos. O serie de medicamente anti-alcoolice, anticonvulsive, pastile pentru inima si tensiune arteriala dar si impotriva cancerului pot afecta sistemul nervos.
Intarirea sistemului nervos necesita miscare regulata, evitarea fumatului, odihna suficienta, o dieta echilibrata bogata in substante cu proprietati antiinflamatorii si hranirea creierului cu nutrientii necesari.

Load More