Suplimente hepatoprotectoare, protectie ficat


Rolul suplimentelor hepatoprotectoare

Hepatotoxicitatea a devenit una dintre cele mai grave afectiuni hepatice la nivel mondial. Un hepatoprotector natural are capacitatea de a oferi protectie pentru ficat, de a detoxifia si regenera. Silimarina este cel mai

Citeste mai mult»

bun hepatoprotector natural, efectele sale benefice fiind atribuite activitatii antioxidante. Silimarina a fost utilizata pentru tratarea bolilor hepatice inca din secolul al XVI-lea. Constituentii sai principali sunt flavonoidele silibinina, silidianina, silichristina si izosilibinina.

Cui se adreseaza suplimentele hepatoprotectoare

Ficatul nostru reprezinta sistemul primar de filtrare al toxinelor din organism, fiind responsabil si cu metabolizarea nutrientilor si a medicamentelor. Prin urmare, este esential sa ne mentinem ficatul sanatos si sa limitam excesele culinare care il pot afecta. Persoanele care sufera de afectiuni hepatice (necroza celulara hepatica; steatoza hepatica; ciroza hepatica; tumori hepatice/metastaze hepatice); icter obstructiv; sindrom Reye; traumatisme extinse ale muschilor scheletici; miozita si miocardita; infarct miocardic) au nevoie de un protector hepatic puternic. Cum iti poti da seama daca suferi de o afectiune hepatica? Testele de sange ajuta la diagnosticarea bolilor hepatice, iar testele imagistice (ecografiile, CT-urile si RMN-urile) pot oferi informatii relevante despre eventualele leziuni hepatice.

«ascunde

Suplimentele naturale cu rol hepatoprotector trebuiesc administrate la primele semne de toxicitate: mediu de lucru poluant, urmarea unui tratament cu medicamente care afecteaza ficatul, exces alimentar si de alcool, alcoolism, piele si ochi galbui (icter), dureri abdominale, umflaturi la nivelul picioarelor si gleznelor, urina inchisa la culoare, scaun de culoare pala, oboseala cronica, greata si varsaturi.

Utilizata pentru tratarea bolilor hepatice inca din secolul al XVI-lea, Silimarina este considerat cel mai bun hepatoprotector natural. Efectele sale benefice se datoreaza flavonoidelor silibinina, silidianina, silichristina si izosilibinina, compusi activi cu rol hepatoprotector, antioxidant, antiinflamator si anti-fibrotic.

Un supliment hepatoprotector are capacitatea de a preveni deteriorarea ficatului. Silimarina este cel mai utilizat supliment natural pentru tratamentul bolilor hepatice datorita activitatilor sale antioxidante, antiinflamatorii si anti-fibrotice. Alaturi de acesta, Anghinarea si L-Arginina au primit recunoastere medicala pentru beneficiile aduse detoxifierii, regenerarii si protectiei ficatului.

Load More