Artroza – cauze, simptome, tratament
25 octombrie 2022Produsele cu traditie, acum la blister
25 octombrie 2022Interiorul organismului uman este frecvent vizitat de reprezentanti nedoriti ai lumii vii, mai mici sau mai mari, care produc multe probleme de sanatate.
Printre acestia se numara si parazitii intestinali, care patrund in tubul digestiv, cel mai frecvent din cauza nerespectarii regulilor de igiena, adica pe calea fecal-orala deschisa de exemplu prin mancatul cu mainile murdare. De asemenea, musafirii nepoftiti intra in corpul nostru prin consumul de apa contaminata cu parazitii respectivi sau cu ouale acestora. O alta modalitate de intrare a acestora in organism este hrana, in special de origine animala, insuficient preparata termic.
Simptome Paraziti intestinali
Manifestarile pe care le resimtim, adica semnele si simptomele parazitilor intestinali, depind de tipul de infestare. Parazitii intestinali produc o varietate de simptome, reprezentate in special de tulburari gastro-intestinale și de o stare de slabiciune generala a organismului.
-
Parasites Forte Total Cleanse® – Pentru Paraziti Intestinali si Viermi
31.39 leiSupliment natural antiparazitar, ajuta la eliminarea parazitilor si viermilor intestinali si refacerea organismului dupa eliminarea acestora.
Paraziti intestinali simptome si modificari digestive:
- greata si varsături alimentare;
- diaree;
- balonari intestinale;
- ocluzia intestinala;
- crampe sau dureri abdominale;
- mâncărimi și iritații;
- oboseala, amețeală;
- pofta de dulce;
- eczeme și diverse erupții ale pielii;
- sensibilitate la alergii;
- insomnii
- modificări bruște de dispoziție.
Aceste probleme afecteaza hranirea organismului uman prin absorbtia scazuta a substantelor utile, prin pierderea poftei de mancare si scaderea consecutiva in greutate și chiar prin sangerare intestinala care poate duce adesea la anemie. De asemenea, pot provoca o degradare fizica si psihica, iritatii ale pielii in jurul anusului si vulvei.
Dar probleme deosebite apar in cazul copiilor, care pot prezenta o intarziere marcata de crestere si dezvoltare a organismului. Parazitozele intestinale reprezinta astfel o componenta importanta a patologiei pediatrice. Acestea pot avea o simptomatologie cu evolutie lenta sau zgomotoasa. Uneori pot sa fie diagnosticate intamplator, la un examen de bilant al starii de sanatate a copilului.
Tipuri de paraziti intestinali
Parazitii intestinali sunt grupati in:
- protozoare (fiinte microscopice, care au o singură celula);
- helminti (viermii paraziti).
Giardia
Cel mai cunoscut parazit intestinal este Giardia lamblia (Giardia intestinalis).
Denumirea „Giardia” provine de la biologul francez Alfred Mathieu Giard (1846–1908), iar termenul de „lamblia” de la medicul ceh Vilem Dusan Lambl (1824 – 1895), cercetatori care au studiat acest protozoar. Giardia este un gen de protozoare flagelate care traiesc in intestinul subtire al omului si al animalelor. Are doua forme de existenta: trofozoid si chist. Poate da boala numita giardiaza sau lambliaza.
Transmiterea parazitului se face pe cale fecal-orala, prin contact direct in colectivitati, prin fructele si legumele nespalate contaminate cu chisturi de Giardia si prin intermediul apei contaminate cu paraziti, cum sunt fantanile, baltile sau reteaua de apa potabila avariata.
Giardia este distrusa prin fierberea apei, nu prin clorinarea acesteia. Infestarea se produce prin chiste de Giardia care ajung in intestine. Aici iau nastere 4 trofozoiti din fiecare chist. Din trofozoiti se nasc alte chisturi, care se elimina prin materiile fecale.
Perioada de incubatie, adica intervalul de timp din momentul producerii infestarii pana la aparitia simptomelor, este de aproximativ 8 zile.
Simptome Giardia:
- lipsa poftei de mancare (inapetenta),
- greturi,
- varsaturi alimentare,
- tulburari ale tranzitului intestinal (diaree),
- dureri abdominale in special periombilicale (in jurul buricului),
- meteorism abdominal (balonare).
Chistele pot migra in caile biliare, unde determina angiocolite si colecistite. In formele severe, pot aparea anemia prin deficit de acid folic si de fier, tulburari in absorbtia grasimilor (lipidelor) si zaharurilor (dizaharide), cu afectarea cresterii si dezvoltarii organismului copiilor. Simptomele sunt mai intense in cazul sugarilor si copiilor cu varsta mai mica de 5 ani.
Limbrici (Ascariasis)
Limbricii se iau cel mai usor din locurile fără sisteme sanitare moderne. Oamenii iau parazitul prin alimente și surse apă nesigure.
Te poți infecta cu ascariasis după ce ai ingerat accidental ouăle viermilor rotunzi Ascaris lumbricoides. Ouăle pot fi găsite în sol contaminat cu fecale umane, sau alimente negătite, contaminate cu ouă de viermi.
Copiii se infectează adesea atunci când își pun mâinile la gură, după ce se joacă în sol contaminat, potrivit OMS. De asemenea, ascaridioza poate fi transmisă direct de la persoană la persoană.
După ingerare, viermele rotund Ascaris lumbricoides se reproduce în interiorul intestinului. Limbricul trece prin mai multe etape:
- Ouăle înghițite eclozează prima dată în intestin.
- Larvele se deplasează apoi prin fluxul sanguin către plămâni.
- După maturizare, viermii rotunzi părăsesc plămânii și migreaza spre gât.
- Fie vei tuși, fie ii vei înghiți. Viermii care sunt înghițiți vor călători înapoi în intestin.
- Odată ce se întorc în intestin, viermii se vor împerechea și vor depune mai multe ouă.
- Ciclul continuă. Unele ouă sunt excretate prin fecale. Alte ouă eclozează și revin în plămâni.
Simptome Limbrici:
Persoanele cu ascariazis nu au adesea simptome. Simptomele devin mai vizibile atunci când infestarea cu limbrici crește.
Limbricii din plămâni pot provoca:
- tuse;
- respirație șuierătoare sau dificultăți de respirație;
- pneumonie (rar);
- sânge în mucus;
- disconfort toracic;
- febră.
Limbricii din intestine pot provoca:
- greaţă;
- vărsături;
- scaune neregulate sau diaree;
- blocaj intestinal, care provoacă dureri severe și vărsături;
- pierderea poftei de mâncare;
- viermi vizibili în scaun;
- disconfort sau durere abdominală;
- pierdere în greutate;
- tulburări de creștere la copii din cauza malabsorbției.
Unele persoane cu o infestare mare pot avea alte simptome, cum ar fi oboseala și febra . O infestare majoră poate provoca disconfort extrem. Este posibil să aveți toate sau multe dintre simptomele de mai sus dacă nu primiți un tratament prompt.
Oxiuri
Oxiurii sunt cea mai frecventa infecție de viermi intestinali.
Alte nume pentru acest parazit Enterobius vermicularis, sau pur si simplu „viermi”.
Copiii sunt mai predispuși să ia oxiuri decât un adult, probabil din cauza tendinței lor de a-și duce degetele la gură. Cu toate acestea, odată ce un copil este infectat, este posibil ca și alți membri ai familie să facă oxiuri, cu excepția cazului în care sunt respectate practici stricte de igienă.
Oricine se poate infecat cu oxiuri, indiferent de igiena acasă a copilului.
În ciuda reputației neplăcute, o infecție cu oxiuri este relativ inofensivă și poate fi tratată cu ușurință.
Viermii au nevoie de o gazdă pentru a supraviețui. În cazul oxiurilor, omul acționează ca gazdă.
Simptome Oxiuri:
Infecțiile cu oxiuri de regula nu produc simptome, dar, atunci când apar, simptomele sunt:
- mâncărimea anusului, mai ales noaptea;
- pofta redusa de mancare;
- senzație de rău;
- inflamație a vaginului;
- viermii adulți pot fi observați uneori în fecale, iar ouăle pot fi văzute agățate de pielea din jurul anusului;
iritabilitate și schimbări de comportament.
Tratamentul pentru infecția cu oxiuri
Diagnosticul se stabileste in urma investigatiilor din scaun, sau din sange. O metoda simpla este colectarea ouălelor din jurul anusului folosind bandă adezivă, la prima oră dimineața.
Tratamentul pentru oxiuri este recomandat de medic, atat pentru persoana care este infectată și pentru toți ceilalți membri ai familiei.
Cum aflu daca am paraziti intestinali – Diagnostic
Te regasesti in simptomele enumerate mai sus si vrei sa stii cu siguranta daca ai paraziti intestinali? Acest lucru se stabileste pe baza unui diagnostic dupa cum urmeaza:
- examenul coproparazitologic care evidentiaza chistele la examinarea microscopica;
- determinarea antigenului Giardia;
- determinarea anticorpilor anti-Giardia de tip Ig M (care reflecta o infestare acuta) si Ig G (care arata o infestare trecuta);
- hemoleucograma poate arata o crestere a eozinofilelor si scaderea hemoglobinei.
Unul dintre cei mai cunoscuți viermi paraziti care invadeaza tubul digestiv este Ascaris lumbricoides, cunoscut sub denumirea comuna de limbric. Acesta este un vierme cilindric care produce ascaridioza, o boală parazitară, comună omului și animalelor. Lungimea limbricului este cuprinsa intre 15 si 35 cm. Femelele sunt intotdeauna mai lungi.
Viermele poate parazita organismul, dar simptomele si semnele clinice pot lipsi. Atunci cand apar, acestea sunt reprezentate de dureri abdominale difuze, meteorism abdominal (balonare), greturi, varsaturi alimentare, diaree inconstanta.
Limbricul se poate localiza si la nivelul plamanilor, unde produce o simptomatologie similara cu cea a unei infectii respiratorii: tuse spastica, suierat respirator (wheezing), dificultati de respiratie (dispnee) cu tiraj intercostal consecutiv.
Din cauza dimensiunilor mari, limbricii pot astupa anumite orificii din tubul digestiv si produc ocluzie intestinala, icter mecanic, pancreatita acuta, apendicita acuta.
Diagnosticul de ascaridioza se poate suspecta ca urmare a simptomelor si semnelor clinice care pot sugera o parazitoza intestinala, dar se stabileste pe baza examenelor de laborator: descoperirea parazitului adult, a larvelor sau a oualor de paraziti.
Limbricii adulti pot fi depistati cu ocazia eliminarii lor, de regulă pe cale anală, dar și mult mai rar pe cale bucala sau nazala. De asemenea, se pot observa in timpul unei interventii chirurgicale sau a examinarii radiologice abdominale. Existenta limbricului in faza larvara poate fi pusa in evidenta in tesutul recolat prin biopsie din ficat sau plaman.
Larvele pot fi descoperite si in sputa sau in sucul gastric. Examenul coproparazitologic poate evidentia prezența oualor de paraziti in materiile fecale. Hemograma poate sa arate o eozinofilie marcata in faza de migrare a larvelor.
Cum Previi infestarea cu Paraziti Intestinali
Prevenirea infestarii cu parazitii intestinali cuprinde mai multe masuri precum spalarea frecventa a mainilor cu apa calda si sapun, taierea scurta a unghiilor, spalarea fructelor si legumelor, evitarea consumului de apa din surse nesigure, spalarea si fierberea lenjeriei de pat, de corp si a prosoapelor.
Tratament Paraziti Intestinali
Tratamentul naturist din plante medicinale – o modalitate de a preveni și de a intari sistemul de aparare al organismului fara efecte adverse.
Natura ne ajuta sa luptam impotriva acestor invadatori ai corpului uman, prin combinarea actiunilor celor mai bune plante antiparazitare precum: mugurii de Nuc (Juglans regia), florile de Cuisoare (Eugenia caryophyllus), frunzele de Oregano sau Sovarv (Origanum vulgare), partile aeriene de Pelin (Artemisia absinthium), bulbii de Usturoi (Allium sativum), semintele de Grapefruit (Citrus paradisi), frunzele de Cimbru-de-cultura (Thymus vulgaris), semintele de Dovleac (Cucurbita pepo), partile aeriene de Coriandru (Coriandru sativum) si de Menta (Mentha longifolia).
Toate aceste extracte naturale de plante sunt regasite in produsul PARASITES de la COSMO PHARM sub forma extractelor hidroalcoolice standardizate.
Complex natural antiparazitar, PARASITES ajuta la eliminarea parazitilor si viermilor intestinali.
Reface flora intestinala, creste productia de anticorpi si reda confortul organismului. PARASITES de la COSMO PHARM este recomandat in infestarile cu parazitii intestinali, pentru prevenirea aparitiei simptomelor si complicatiilor cauzate de acestia.
Acest produsul natural elimina parazitii intestinali in toate stadiile de dezvoltare, inclusiv ouale acestora. PARASITES inhiba dezvoltarea si inmultirea parazitilor, indiferent de zona in care acestia migreaza (sange, intestine, muschi, creier, ochi). Totodata, elimina senzatiile neplacute cauzate de prezenta parazitilor (balonare, greata, eruptii cutanate, depresie). Are efect puternic antiparazitar, antibacterian, antiviral, detoxifiant.
PARASITES de la COSMO PHARM ajuta la refacerea organismului dupa eliminarea parazitilor si la regenerarea florei intestinale.
De asemenea, imbunatateste productia de anticorpi. Suplimentul natural respectiv sustine apetitul si digestia normala, mentine fluxul biliar normal.
Toate aceste efecte benefice se pot obtine in cazul adultilor si copiilor de peste 12 ani.
Schema de tratament cu PARASITES de la COSMO PHARM:
-
- 1 comprimat dimineata si 1 comprimat seara, cu 15 minute inainte de masa,
- inghitite cu un pahar cu apa, timp de 10 zile consecutiv.
- Se face o pauza de 10 zile, apoi se repeta tratamentul in aceleasi conditii.
PARASITES de la COSMO PHARM, se poate administra adultilor, femeilor gravide sau care alapteaza si copiilor de peste 12 ani.
Produse Recomandate
-
Parasites Forte Total Cleanse® – Pentru Paraziti Intestinali si Viermi
31.39 leiSupliment natural antiparazitar, ajuta la eliminarea parazitilor si viermilor intestinali si refacerea organismului dupa eliminarea acestora.
2 Comments
Eu am acesti viermi in gât. Prima dată mi-au ieșit mai multe balonașe cu viermi negri cam dec1 cm lungime. Dar înainte erau mai multe puncte negre care apăreau la spălatul pe dinți. După ce am luat Ambedazole 2 zile au ieșit larve albe-gri, rotunde, cu cilipe margini iar la desfacerea lor apărea viermișorul negru, de 2-3 MM. Acum ies doar niște bucățele albicioase, dar mă doare gatul in continuare, deci ciclul nematodelor continua. O să mai încerc un rând de tratament cu Ambedazole. E mai buna Invermictina?
Buna ziua, va multumim pentru interesul acordat produselor Cosmo Pharm. Va recomandam sa mergeti de urgenta la medic si sa cereti sfatul unui specialist. Va dorim sanatate!