Colagenul și Beneficiile Sale Pentru Articulații
21 februarie 2023Cât de eficient este magneziul împotriva stresului și a oboselii?
2 martie 2023Plămânii sunt afectați direct de factorii nocivi din mediul exterior. Fumatul, inclusiv cel pasiv, poluarea și alți iritanți, precum praful, gazele, parfumurile sau mirosurile puternice, pot cauza apariția unor boli pulmonare sau le pot agrava pe cele deja existente. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), expunerea la poluarea aerului provoacă anual 4,2 milioane de decese la nivel mondial. Fumatul, inclusiv cel pasiv, provoacă peste 480.000 de decese anual, potrivit CDC.
La fel de periculoase pentru sănătatea plămânilor pot fi infecțiile pulmonare cu virusuri și bacterii, care netratate sau tratate necorespunzător pot provoca leziuni ale căilor respiratorii și pot amenința capacitatea plămânilor de a se regenera și de a funcționa corect.
Din fericire, există câteva metode prin care putem avea grijă de sănătatea plămânilor noștri. Tehnicile de detoxifiere pulmonară pot fi de mare ajutor persoanelor care au fost expuse un timp îndelungat la fumul de tutun sau la poluarea aerului și pe cele cu afecțiuni respiratorii cronice!
Ce este detoxifierea pulomonară și cum ajută
Detoxifierea pulmonară este procesul de curățare a plămânilor de substanțele nocive sau de mucusul acumulat în urma unor infecții cu virusuri și bacterii. Acest proces poate ajuta la îmbunătățirea respirației și la reducerea simptomelor asociate cu afecțiunile pulmonare, cum ar fi astmul și bronșita.
Cel mai bun mod în care o persoană se poate asigura că plămânii săi sunt sănătoși este să evite toxinele dăunătoare, cum ar fi fumul de țigară și poluarea aerului. De cele mai multe ori, însă, acest lucru nu este posibil. Datele OMS arată că aproape întreaga populație mondială (99%) respiră un aer care conține niveluri ridicate de poluanți, iar țările cu venituri mici și medii sunt cele mai expuse.
Metodele de detoxifiere pulmonară pot ajuta la curățarea plămânilor de mucus și de factori iritanți, ușurând congestia toracică și alte simptome inconfortabile. Aceste metode pot, de asemenea, să curețe și să deschidă căile respiratorii, să îmbunătățească capacitatea plămânilor și să reducă inflamația, având ca rezultat o stare generală de sănătate mai bună.
Simptomele plămânilor bolnavi
După expunerea la diverși factori poluanți, pieptul unei persoane se poate simți plin, congestionat sau inflamat. Mucusul se adună în plămâni pentru a capta microbii și agenții patogeni, ceea ce poate contribui la o senzație de greutate.
Tusea seacă sau tusea expectorantă este, de asemenea, un simptom al afecțiunilor pulmonare. Pot apărea, de asemenea, dureri toracice, care devin ascuțite în timpul tusei. Uneori, durerile ascuțite pot fi resimțite în partea de mijloc sau superioară a spatelui.
Febra, durerile musculare (în special în partea din spate), dificultățile respiratorii, oboseala și respirația șuierătoare pot fi, de asemenea, simptomele unei infecții pulmonare.
Tehnici pentru detoxifierea pulmonară
Detoxifierea plămânilor este surprinzător de ușoară – există mai multe măsuri de autoîngrijire și schimbări ale stilului de viață care pot ajuta la facilitarea procesului de autocurățare a plămânilor și la eliminarea toxinelor, printre care:
- Exercițiile de respirație profundă și controlată
Această metodă implică inspirarea lentă și profundă a aerului pe nas, urmată de expirarea aerului pe gură. Această tehnică poate ajuta la eliminarea mucusului și a altor substanțe nocive din plămâni.
- Tusea controlată
Tusea este modul prin care organismul elimină în mod natural toxinele. Tusea controlată ajută la eliminarea excesului de mucus din plămâni, trimițându-l în sus prin căile respiratorii. Medicii pot recomanda ca persoanele cu afecțiuni pulmonare, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), să efectueze acest exercițiu pentru a ajuta la curățarea plămânilor lor.
- Activitate fizică
Exercițiile fizice regulate pot îmbunătăți sănătatea fizică și mentală, pot reduce riscul multor afecțiuni și pot ajuta la menținerea unor plămâni sănătoși. Exercițiile fizice forțează mușchii să lucreze mai mult, crescând ritmul de respirație al organismului. De asemenea, îmbunatațesc circulația, ceea ce face ca organismul să fie mai eficient în eliminarea excesului de dioxid de carbon pe care corpul îl produce în timpul activității fizice. Organismul va începe să se adapteze pentru a face față cerințelor exercițiilor fizice regulate, mușchii vor învăța să utilizeze oxigenul mai eficient și să producă mai puțin dioxid de carbon.
Este recomandabil ca persoanele cu afecțiuni precum BPOC sau astm să consulte un profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe un program de exerciții fizice.
- Evitarea expunerii la factorii iritanți
Fumatul este una dintre cele mai mari cauze de afecțiuni pulmonare. Evitarea fumatului și a expunerii la fumul de țigară este esențială pentru menținerea sănătății plămânilor.
- Alimentația
Inflamația căilor respiratorii poate îngreuna respirația și poate cauza o senzație de greutate și congestie în piept. Consumul de alimente antiinflamatorii poate reduce inflamația pentru a ameliora aceste simptome. Alimentele care ajută la combaterea inflamației includ turmericul, verdețurile, cireșele, afinele, măslinele, nucile, fasolea, lintea.
- Suplimente alimentare
Plămânii au nevoie de nutrienți care să îi ajute să se refacă și să lupte împotriva daunelor cauzate de factorii iritanți. RESPIROX Pulmonar DETOX® este un supliment alimentar naturist, recomandat pentru regenerarea și detoxifierea plămânilor. Conține 12 extracte din plante, printre care se numără pătlagina, socul, ghimbirul, ridichea-neagră, pelinul, rădăcina de nalbă-mare, care:
- ajută la protejarea plămânilor de daunele cauzate de fumat, atât activ, cât și pasiv, și al altor poluanți de mediu;
- ajută la curățarea cailor respiratorii și a plămânilor;
- previn deteriorarea celulară și leziunile pulmonare;
- reduc inflamațiile pulmonare;
- reduc acumularea de lichid în plămâni;
- ajută la prevenirea declinului funcției pulmonare la persoanele cu astm;
- ameliorează congestia toracică;
- ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
- reduc acțiunea radicalilor liberi.
RESPIROX Pulmonar DETOX® este recomandat, de asemenea, și în caz de pneumonie, bronșită cronică, boală pulmonară obstructivă cronică, astm, congestie toracică, dar și pentru recuperarea pulmonară după viroze respiratorii, infecții pulmonare cu virusuri și bacterii.
Pentru rezultate maxime, se recomandă o cură de minim 3 luni cu RESPIROX Pulmonar DETOX®, după care se poate relua administrarea produsului.
Este important să se consulte un medic înainte de a începe orice program de detoxifiere a plămânilor, în special în cazul unei afecțiuni pulmonare existente. În plus, este important să se adopte un stil de viață sănătos și să se evite expunerea la factorii irtanți, precum fumatul, pentru a preveni afecțiunile pulmonare și pentru a menține sănătatea plămânilor.
RESPIROX Pulmonar DETOX® este comercializat prin intermediul site-ului www.cosmopharm.eu.
Surse:
https://www.who.int/health-topics/air-pollution#tab=tab_1
https://www.cdc.gov/tobacco/data_statistics/fact_sheets/health_effects/tobacco_related_mortality/index.htm
https://ourworldindata.org/data-review-air-pollution-deaths
https://www.lung.org/blog/can-you-detox-your-lungs
https://www.medicalnewstoday.com/articles/324483
https://hhma.org/how-can-i-clean-my-lungs/
Produse recomandate